Restaurant de Tapperij

Een plaatje van een zaak met een prima keuken. Restaurant De Tapperij in Den Haag startte 140 jaar geleden als café waar bekende Hagenaars als Louis Couperus een neutje kwamen drinken, en al die tijd is er niets veranderd aan het 19-eeuwse interieur. Thonetstoelen, schilderijen, glas-in-lood, Javaanse maskers, wajangpoppen, Perzische kleden, een schoolbord met het menu en een Heerenkamer voor gezelschappen en privédiners. Een super-Haags sfeertje.

Yves van Westreenen, mede-patron van restaurant Waterproef in Scheveningen, nam enkele jaren geleden de zaak over en hij koestert het fin-de-siècle decor als een relikwie. Hij trok Raoul Waardenburg aan als chef-kok en samen presenteren zij een historisch restaurant met een ambachtelijke Franse brasseriekeuken.

Wij kiezen een glas Beaujolais bij een rouleau van hoender met doperweten, munt, snijbonen en mosterd. Naast terrine van eendenlever met cranberrycompote en geroosterd briochebrood. Heerlijke entrees: prima keuken hier. Gevolgd door polderlam met asperges, artisjok en raapstelen, en tot slot verse frambozen tussen bladerdeeg met banketbakkersroom.
Uitstekend allemaal, De Tapperij is een verscholen parel in de Archipelbuurt. 

Restaurant de Tapperij
Atjehstraat 66
2585 VL Den Haag
070-352 3998
www.restaurantdetapperij.nl
@restaurantdetapperij
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
À la carte.

Vorige
Vorige

Dekxels

Volgende
Volgende

Cottontree City by Dimitri