Restaurant De Matroos en het Meisje
Weer zo’n Katendrecht-restaurant dat Rotterdams voormalige rosse buurt tot een culinaire hotspot heeft gemaakt: De Matroos en het Meisje geheten, duidelijk refererend aan het verleden van de wijk. En geestig door de beschilderde muren met markante Maasstedelijke koppen in ‘Rotterdams blauw‘. Patron Eva Eekman lokt moeiteloos hongerige gasten naar dit voormalige buurtwinkeltje met zijn houten vloer, hoog plafond, witgedekte tafels, Brabantsbont linnen en Thonetstoelen.
Het is hier eten wat de pot schaft. Na een paar oesters met citroen en sjalotazijn en bij glazen Duitse Null Ohm Weiss van chardonnay en weissburgunder, proeven wij een ceviche van in blokjes gesneden rauwe zeebaars met tijgermelk, korianderolie, tomaatstructuren en een krokantje van briquedeeg. Gevolgd door wortelbereidingen met geroosterde doperwten, gepofte rijst, gebakken portobello en een 63 graden eidooier. Mooie vegaschotel.
Het hoofdgerecht is runderstaartstuk, gegaard op de big green egg, met geroosterde venkel, granaatappel, bulgur, feta en saus van gerookte knoflook. Bij donkerrode Kroatische wijn: Primošten (Andreis Babić). Uitstekend allemaal: er wordt hier goed en op smaak gekookt.
Het nagerecht is een combinatie van panna cotta met lavendel en perzikbereidingen.
Restaurant De Matroos en het Meisje
Delistraat 52
3072 ZL Rotterdam
010-215 2764
www.dematroosenhetmeisje.nl
@dematroosenhetmeisje
Dagelijks geopend vanaf 13:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.