De Prins van Terbregge

Buiten de stad en toch erin, aan de Rotte, in een houten optrek die lijkt op een botenhuis. De Prins van Terbregge van patron-sommelier Simon Wijers is een publiekstrekker met een uitstekende keuken en een imposante wijnkaart. En een serre-terras aan het water.

Wij proeven Bawykov zalm met kaviaar, zeekraal, kimchi en sesam terwijl de tafelgenoot snoept van ceviche van rauwe zwaardvis met jus van gerookte thee. Het supermalse vlees combineert goed met de Barbadillo van Zuid-Spaanse palominodruiven. Gevolgd door witte asperges met een krokant ei, aardappel, zeewier en schuim van asperge. Op het andere bord langoustine met tom kha kai, pompoen en kaffir. Er wordt een prachtige Boekenhoutskloof bij geschonken van puur sémillondruiven.

Hoofdgerechten: lam en eendenborst. Het lam gegaard op de big green egg en geserveerd met aubergine, tuinbonen met chorizo, lamsoren en lamjus met ras el hanout. De eend à point gebraden en opgediend met uitjes en rode biet. En saus van lavas. In het glas een sappige Chianti Classico uit Toscane. Tot slot chocolade-ei met advocaat, aardbei, kataifi en bladgoud.

 

De Prins van Terbregge
Bergse Linker Rottekade 323
3056 LL Rotterdam
010-420 1087
www.deprinsvanterbregge.nl
@restaurantdeprins
Woe. t/m zo. geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Destino

Volgende
Volgende

Restaurant De Matroos en het Meisje