De Harmonie restaurant 23
Marco Somer (chef-kok) en Suet-Wan Tsang (maître) hebben De Harmonie, voorzien van het ‘magische’ getal 23, onder handen genomen en er een topzaak van gemaakt. Het herenhuis van toen is opgedeeld in een lounge- en een restaurantgedeelte waar, bijvoorbeeld, een 23-gangenmenu kan worden besteld.
Uiteraard doen wij dat niet. Na smakelijke hapjes als Indonesische bapao met ‘pulled herring’, en zoetzuur van pompoen en pepermayonaise, proeven wij een voorgerecht van Argentijnse gamba, smakelijk en goed gegaard, met tomaat en kaviaar, en op het andere bord gebakken ganzenlever met gebrande stoofpeer, ijs van zwarte olijf en gepofte zwarte quinoa. Mooi! Er wordt strogele pinot gris ‘Roche Calcaire’ bij geschonken (Zind-Humbrecht) die mooi combineert. Gevolgd door krokante kalfszwezerik, in hoisin-jus gelakt, met puree van witte bonen, walnoot en vadouvanschuim.
Het hoofdgerecht is ossenhaas, smeltend zacht gebakken en gepresenteerd met artisjok en zoete aardappel, Naast reefilet met kastanje en paarse wortel. En een glas donkerrode Palacio Quemado uit de Ribera del Guadiana. Tot slot chocoladebereidingen als taartje, sorbet en schuim.
Grote klasse!
De Harmonie restaurant 23
Westersingel 95
3015 LC Rotterdam
010-436 3610
www.deharmonierotterdam.nl
@deharmonie23
Zo, en ma. gesloten, rest van de week diner, woe. t/m vrij. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.