Restaurant Chung

Chung, in hartje Rotterdam, serveert gerechten op basis van de klassiek Franse keuken én op de Chinese. Patron-cuisinier Chung Wai Liu omschrijft die kookstijl als Asian Fusion. Het restaurant is gevestigd in een houten paviljoen achter de Meent, in het water van de Binnenrotte. Het is beroemd om zijn Pekingeend, die een hoge graad van culinaire perfectie heeft bereikt.

Uiteraard proeven we dat, maar eerst is er een Europese amuse: sashimi van zalm met Spaanse salsa en furikake van wasabi en gepofte wilde rijst. Gevolgd door tonijntartaar met kimchi, softshell krab en haringkuit. En coquille met crème van avocado, pittige sriracha mayonaise en oud Rotterdamkaas. Heerlijke smaken.

Zeebaars komt dan met een korst van Chinese worst en dragon, een gebakken langoustine en schuim van Thaise kokossoep. En na de genoemde eend volgt het westerse surf & turf. Van kreeft opgerold in kataifi, met kalfswangetjes, rode curry en Chinese gembersalsa. En puree van gerookte knolselderij. Tot slot een mousse van limoen en yuzu met rabarbercompote en ijs van zwarte sesam. Chung is een feestje!

 

Restaurant Chung
Noordmolenwerf 171
3011 DC Rotterdam
010-414 4099
www.restaurantchung.nl
@chungrotterdam
Ma. en do. t/m zo. geopend vanaf 16:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

De Harmonie restaurant 23

Volgende
Volgende

CEO Baas van het vlees