Restaurant Christian
Christian van der Linden, oud chef-kok bij Savelberg, kookt tegenwoordig in de gerestaureerde Nieuwe Veenmolen aan de zuidoost-rand van Den Haag. De oppervlakte is niet al te groot, de tuinen eromheen bieden meer ruimte, zeker in de zomer als er buiten wordt gegeten of het aperitief gebruikt.
Wij beginnen met een salade van dungesneden rauw vlees van het MRIJ-rund. Opgediend met groentes uit eigen tuin en Veenweide kaas. En grote garnalen met een ravioli van kleine Hollandse garnalen. Mooie smaken. Echtgenote Margot (ze draaien de zaak met hun tweetjes) schenkt Grüner Veltliner uit het Oostenrijkse Kamptal (Leitner): fris, sappig en ondersteunend.
Gevolgd door prima gebakken kalfszwezerik met morieljes en topinamboer. Aards en hartig. Naast uitstekend gegaarde coquille met knolselderij en truffel. Mooie opmaten naar het hoofdgerecht: ossenhaas, supermals en sappig, met een garnituur van spitskool, morieljes en rodewijnsaus. Op het andere bord hertvlees met doperweten, paddenstoelen en stoverij met wildsaus. Margot schenkt nu donkerrode Ribera del Duero van bodegas Resalte de Peñafiel. Mooie match. Tot slot zoete keuzes uit ‘Margot’s dessertwagen’.
Aangenaam restaurant.
Restaurant Christian
IJsclubweg 111
2593 HH Den Haag
0653 652 042
www.restaurantchristian.nl
@restaurantchristian
Do. t/m za. geopend voor diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.