Restaurant Calla’s

Marcel van der Kleijn, was de stichter, maar Ronald van Roon (chef-kok) en Bianca Fellinger (maître) zijn de patrons van restaurant Calla’s in Den Haag. In een industrieel pand, op de eerste etage – beneden zijn de keuken en de chef’s table – en in een decor van kalme, eigentijdse chic.

Na enkele kaashapjes als amuse beginnen wij met zeebaars met groene kruiden, wasabi, limoen en nori. De vis is perfect gegaard, het garnituur heerlijk. Op het andere bord gelakte Oosterscheldepaling met rode biet en appel, en beurre blanc van dashi. Mooie smaken die goed worden ondersteund door de heerlijk getoaste Santenay ‘Le Bievaux’(Olivier).

Wagyuvlees, daarna, komt met ‘duizendlaagjes’ aardappel en oesterzwam, en aan tafel wordt er traditionele Bordelaisesaus van vleesbouillon en rode wijn overheen geschonken. De reisgenoot krijgt à point gebakken tarbot met hollandaisesaus van groene ui. Heerlijk allemaal. We drinken er een uitstekende Provence-rosé bij die met beide gerechten matcht. Tot slot couscous met appel, honing en amandel. Verrassend dessert.

 

Restaurant Calla’s
Laan van Roos en Doorn 51a
2514 BC Den Haag
www.restaurantcallas.nl
@restaurantcallas
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. geen lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Cottontree City by Dimitri

Volgende
Volgende

Botanica Restaurant