Botanica Restaurant
In de prachtig gerestaureerde oud-vestiging van de ABN in Den Haag behaagt chef-kok Bas Hoog de gasten van het nieuwe voco-hotel met gerechten bereid met lokale, seizoensgebonden ingrediënten. Het restaurant is onderdeel van de bijzondere binnenhuisarchitectuur van het complex en het straalt rust én ruimte uit. De linnenloze tafels, fauteuils, muurbanken en de grote open keuken zijn verspreid in de met veel houttonen gekleurde ruimte.
Je kunt hier krootjes krijgen, met bramen, radijsjes, rode kool en jeneverbes. Naast erwten met aardappelknoedels, tuinbonen en maanzaad. En Duindoornbes met honingpollen en pompoen als dessert,
Wij kiezen gerechten waar nog vlees in zit. Groene aardbei met meiraap, postelein, gerookte crème en rivierkreeft. En gegrilde komkommer met verveine, hangop, mierikswortel en gesnipperde scheermes. Er wordt een mooie chardonnay uit Wallonie bij geschonken: Tout Cru van Château de Bousval. Ook de hoofdgerechten bevallen. Broccoli en schelvis met zuurdesem, mosterd en groene appel is heerlijk, net als rogvleugel met andijvie, kappertjes, en brandnetelcrème. Tot slot aardbei met venkel en vlierbloesem.
Verrassend en veelbelovend.
Botanica Restaurant
Kneuterdijk 8
2514 EN Den Haag
070-218 5711
www.botanicarestaurant.nl
@botanica.thehague
Dagelijks geopend van 10:30 tot 14:00 uur en vanaf 17:30 uur.
Parkeergarages in de buurt.
À la carte.