Restaurant Basaal
Daan van Munster (chef-kok) en Edmée van Zwieten de Blom (sommelier) zijn de steunpilaren van het alleraardigste maar compacte restaurant Basaal aan de Haagse Dunne Bierkade. Een moderne zaak met een minimalistische inrichting, een terrasje aan de waterkant en een bar waar, naar eigen zeggen, alle Europese en biologisch-dynamische wijnen te krijgen zijn.
De keuken focust op eenvoud en seizoensgebondenheid, geïnspireerd op de markt met producten die voor zichzelf spreken en het menu dynamisch maken.
Wij proeven smeuïge fazantterrine met pruimenketchup en cornichons. En gebraden kwartel op gebrande spitskool, bosbes en eigen jus met bacon. Lekker hartig. We drinken er een ronde bourgogne bij: Viré Clessé van Domaine du Mont Epin.
Ingeruild voor een Spaanse Monastrell: La Princesa (Olmos, Jumilla), als rode begeleider van een vegaschotel van cantharellen met bladerdeeg, ei, zwarte knoflook en gekaramelliseerde room. Mooi! Op het andere bord sappige tranches hertenrugfilet op mousseline van peterseliewortel, spruitjes en eigen jus. Geweldige combinatie. Tot slot chocolade cremeux met feolletine (geplette pannenkoekchips), karamel, aardpeer en gezouten honing. Lekker!
Fijne zaak.
Restaurant Basaal
Dunne Bierkade 3
2512 BC Den Haag
070-427 6888
www.restaurantbasaal.nl
@restaurant_basaal
Geopend van do. t/m ma. voor diner, zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte