BØG

Luc Rensen en Thomas van Voorst namen de zaak over van de Deen Peter Sorrenson en zijn nu de patrons van restaurant Bøg, tegenover de Koninklijke Stallen in Den Haag. Hier wordt gekookt volgens de filosofie van de Nordic kitchen – lokaal, duurzaam, minimalistisch, respect voor het product – hoewel ook vegetarische gerechten worden geserveerd.

Wij proeven buffelmozzarella met zeekraal, bieslook en groene kruidenolie en crème van gezouten citroen. Opgediend met koolrabi die is gegaard in cassishoutolie. Een verfijnd gerecht. Net zo elegant als geroosterde kreeft op het andere bord. Geserveerd met blokjes kalfstong, sjalot zoetzure bleekselderij en olie van Oost-Indische kers. Heerlijke schotels. Er wordt geelwitte Roter Veltliner (Mehofer) bij geschonken, een geweldige combinatie.

Gevolgd door gebraden wild zwijn met boerenkool en koolraap. Sappig vlees met veel smaak. En kabeljauw die is gegaard in beurre noisette. Met jonge veldsla, ingelegde zoetzure venkelbloemen en kervel. Als extra proeverijtje brengt de chef wat oesterzwam, gepocheerd in cèpesbouillon, opgediend met gebakken roggebrood, gepekelde daslook en saus van geroosterde hazelnoot met duindoornkersolie. Een supermalse vega-lekkernij.

Tot slot chocolade met dennenkegel en vanille. Klasse!

 

BØG
Prinsestraat 130
2513 CH Den Haag
070-406 9044
www.bog.com
@bogrestaurant
Di. t/m za. geopend voor diner.
Parkleren in de buurt.
Uitsluitend menu’s.

Vorige
Vorige

Botanica Restaurant

Volgende
Volgende

Restaurant Basaal