Louise Petit Restaurant
Horecadochter Loesje Tieleman stichtte in 2018 Louise Petit Restaurant in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier, aan de Veerhaven. Twee naast elkaar gelegen pijpenladen met lange banken, en in het hart ervan een halfopen keuken die voornamelijk klassiekers uit de Franse keuken bereidt. Een sfeervolle, rumoerige en ‘ouderwetse’ bistro met bediendames in het zwart met een wit schortje.
Wij proeven steak tartaar met Hollandaisecrème, peterselie, sjalot en een brioche-krokantje, naast gebakken foie gras met appel, ui, brioche en jus van calvados. En voor de derde tafelgenoot terrine van rauw gepekelde makreel met prei, bleekselderij en crème van lavas. Geweldig! Gewoon recht-voor-z’n-raap cuisine zonder schuimpjes en zalfjes. Geen wonder dat het hier stampvol zit. We drinken rosé uit Narbonne (Mas des Lauriers) van cinsault, grenache en syrah. Mooi fruitig!
De hoofdgerechten: gebakken kabeljauwfilet met parelgort, artisjok en schuimige schaaldierensaus, en op de twee andere borden rouleau van maïskip met een farce van dragon, selderij, gekaramelliseerde schorseneren en kippenjus. Uitstekend! Besloten met stoofpeertjes met amandel en ijs van karamel met specerijen.
Zeer aangename zaak!
Louise Petit Restaurant
Veerhaven 12-13b
3016 CJ Rotterdam
010-280 0980
www.louisepetitrestaurant.com
@louisepetitrotterdam
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 08:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.