Mevrouw Meijer

Patron-cusinier Richard Meijer bleef voor zijn restaurant in Rotterdam-Noord de naam ‘mevrouw’ gebruiken omdat vóór hem een eethuisje met de naam Madame Maigret in het hoekpandje had gezeten. Dat het dus eigenlijk Meneer Meijer had moeten heten, tja, daar malen ze in Rotjeknor niet om. De keuken is goed en betaalbaar. Daar gaat het toch om?

Dus aanschuiven maar, aan het witgedekte hoektafeltje onder het vogeltjesbehang. Voor bijvoorbeeld eendenleverpaté met uienjam. Of aspergesoep met bieslook. Voor een pijs van voor de Watersnood. Wij kiezen ‘paté Mevrouw Meijer’ met roze peper, tafelzuur en mosterd. Op vers brood. Met glazen witte beaujolais (Château de Lavernette), Lekker!

En lamsroulade met groene asperges, puree van artisjok, salsa verde en aardappeltjes uit de oven. Naast gepofte aubergine met geroosterde paprikasaus, linzen en parmezaan. Mmm!

Zitten we dan vol? Nee hoor, de tafelgenoot wenst nog wat lekkers. Een bordje presa (nekfilet) van Ibericovarken met aubergine, courgette, geroosterde paprika en amandel wordt zijn deel en hij smult. Tot slot is er yoghurt panna cotta met rabarber en aardbei.

Pretentieloze, sympathieke zaak.

 

Mevrouw Meijer
Gerard Scholtenstraat 37B
3035 SC Rotterdam
010-466 3367
www.mevrouwmeijer.nl
@mevrouwmeijer.rotterdam
Woe. t/m za. geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte

 

 

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant MOOD

Volgende
Volgende

Louise Petit Restaurant