BAR PULPO
De mediterrane Bar Pulpo is de succes-bistro van Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh (afkomstig uit restaurant Las Palmas) in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. De zaak heeft een marmeren bar op de begane grond en een geschakeld restaurantgedeelte (met veel rood en blauw) op entresolhoogte. De specialiteiten zijn vis en zeevruchten.
Onze beginschotel in deze knusse pijpenla (met een buitenterrasje) is rauwe zalm, gemarineerd met bosui, gember en zelfgemaakte XO (pittige zeevruchtensaus uit Hong Kong). Naast een salade van verse krab met limoen en desembrood. Mooie entrees. Er wordt een fris glas Rueda (Félix Lorenzo Cachazo) bij geschonken.
Gevolgd door warme gerechten als pijlinktvis van de plancha met mayonaise van gepofte knoflook , naast gegrilde wilde garnalen met olijfolie en knoflook. Erg lekker. We stappen over op steviger wit: chardonnay uit de Limoux. Bij in boter gebakken sliptongetjes. Op het andere bord iets vegetarisch: gepofte prei met chili en warme tartaarsaus. Met bijgerechten als ultradunne frietjes en gefrituurde spiering. Tot slot een friszoete combinatie van watermeloen, framboos, sorbetijs, mascarpone, vanille en munt.
BAR PULPO
Scheepstimmermanslaan 15A
3016 AC Rotterdam
010-737 0332
www.barpulpo.nl
@barpulpo
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.