Bar Berta

Nog steeds dé verrassing in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier: Bar Berta van Remco en Magdalena van de Lagemaat, afkomstig uit andere lokale horecabedrijven. Inmiddels is het Berta-succes zo groot dat het naastgelegen pand er als spin-off kon worden bijgetrokken (Berta aan Tafel).

De zaak is inderdaad een bar, dus je zit naast elkaar, met je gezicht naar de zwoegende koks. Aan de lopende band verlaten lekkernijen de hete plancha, zoals kroketjes van pata negra, met de hand gesneden bellotaham. scheermessen met pata negra, rode peper en tuinboontjes. patatas bravas, tortilla’s, vis-, vlees- en gevogeltegerechten. Allemaal klein, hoog op smaak en betaalbaar.

Wij drinken aangename Enate-chardonnay uit Spanje bij gefrituurde beignetjes van bakkeljauw met citroen en rode peper. En gemarineerde ansjovis met chilipeper, olijven en venkel (de beroemde ‘boquerones al vinagre’), Natuurlijk ook bij gefrituurde padronpepertjes met grof zeezout. Verder Iberico-gehaktballetjes met garnalen en paddenstoelen, en manchegokaas met kweepeergelei. Ook langoustines met krokante knoflook, citrus en gerookte olie. De absolute smaaksensatie is gepekelde ganzenlever op toast en dáár gezouten ansjovis overheen: verrukkelijk!

Bar Berta is ontwapenende top.

 

Bar Berta
Calandstraat 6b
3016 CB Rotterdam
0648 443 933
www.barberta.nl
@barbertarotterdam
Do. t/m ma. geopend voor lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
À la carte.

 

Vorige
Vorige

BAR PULPO

Volgende
Volgende

Asian Glories