Restaurant Sukerieje
Restaurant Sukerieje (voorheen in Dalfsen) is nu gevestigd in het 17e-eeuwse Hopmanshuis in de historische binnenstad van Zwolle. Chef Yannick Roodhof kan er 40 gasten ontvangen. Yannick kookte, na zijn opleiding aan de Cas Spijkers Academie, bij restaurant De Lindenhof in Giethoorn en Niven in Rijswijk.
In een decor van lichte kleuren, historische elementen, een opengewerkte stenen muur, zachte stoelbekleding en houtkleurige tafels proeven wij ceviche van zeeduivel bereid met venkel, piment, bleekselderij en yuzu. Naast een marbré van kalfsvlees met daslook, karnemelk en groene groentes. Mooie schotels, heerlijk van smaak, kunstig opgemaakt. We drinken er frisse Rhônewijn bij (Louis Chèze) van chardonnay en viognier.
Een prachtig tussengerecht van koningsoesterzwam met madraskerrie, oude kaas en zure dragon zet onze smaakpapillen op scherp voor het pièce: runderlende, perfect gegaard en opgediend met een garnituur van sambai, biet en limoen. Plus een aangenaam glas rood uit de Pays d’Oc. Tot slot rabarber met witte chocolade, gember en vanille.
Topper.
Restaurant Sukerieje
Rodetorenplein 16
8011 MJ Zwolle
052-970 0223
www.sukerieje.nl
@sukerieje
Ma. en di. gesloten, rest van de week diner, zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.