Restaurant Affect
Zwolle is verrijkt met Restaurant Affect, van Lars Aukema en Lisa Stam die in De Librije werkten als kok respectievelijk gastvrouw. Hun eethuis is gehuisvest in een historisch grachtenpand waar, zo zeggen ze, warmte en comfort voorop staan.
Wij nemen de proef op de som: langoustine, zien we op de kaart. Met bloemkool, walnoot en Italiaanse kaviaar. En gerijpte ribeye met rode kool, ui en kalfsjus. We kiezen steak tartaar met basilicum en mierikswortel. Lars kan koken, dat blijkt! Lisa schenkt er Limoux bij (Collovray & Terrier), ‘vette’ Franse chardonnay. Van een wijnkaart die zéér prijzig is.
Het hoofdgerecht is ouderwets lekkere Noordzeetong met bruine boter, aardpeer en spek. Perfecte garing en presentatie, heerlijke smaak. Voor de reisgenote is het vega-gerecht van aardpeer, zuurkool, miso en Franse kaas. Met een mooi glas vuurrode (en betaalbare) Zuid-Afrikaanse blend van cinsault, mourvèdre en touriga nacional (Joostenberg). Een prima combinatie. Tot slot sticky toffee met nashipeer, crème cru, pecannoot en aceto balsamico, en op het andere bord een flensje met mandarijn en vanille.
Klasse.
Restaurant Affect
Thorbeckegracht 41-42
8011 VN Zwolle
038-230 0033
www.restaurantaffect.com
@restaurantaffect
Woe. t/m za. geopend voor diner, vrij. en za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.