Restaurant Poppe
In een oude hoefsmederij aan de rand van het Zwolse centrum vinden wij restaurant Poppe met een opvallende centrale keuken en een warme ambiance met witgedekte tafels op authentieke plavuizen. Sander Struik is de chef-kok en hij kookt traditioneel Frans met hier en daar een exotisch accentje.
Bij een glas rosé Beau-Charmois van grenachedruiven uit de Languedoc, proeven wij tartaar van warm gerookte zalm met salade van babyspinazie, kwartelei en mayonaise van vadouvan. Naast terrine en rillettes van eend, gerookte eend, eendenlever en abrikozenchutney. Mooie entrees, goed van smaak en mooi opgemaakt. Gevolgd door lasagne van bospaddenstoelen voor z’n tweetjes, met ingelegde pompoen en truffelsaus.
Voor de hoofdgerechten stappen we over op glazen kruidig rood van mourvèdre-druiven uit de Pays d’Oc. Bij een medaillon van wildzwijn en langzaam gegaarde wang, gebakken spruiten en een jus van zoethout. En op het andere bord hertenbiefstuk met hachee, knolselderijstamppot en bospaddenstoelensaus. Stevige kost, goed bereid, mooi, en gul gepresenteerd. Ter afsluiting advocaat van malibu, gemarineerde ananas, merengue en piña colada-sorbetijs, naast een plateau kaasjes met een garnituur van stroop.
Aangename zaak.
Restaurant Poppe
Luttekestraat 66
8011 LS Zwolle
038-421 3050
www.poppezwolle.nl
@poppezwolle
Dagelijks geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeergarages in de buurt.
Menu’s en à la carte.