Brass Boer thuis

Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle startten een nieuwe horecaloot die de uit-eters in de Hanzestad in sneltreinvaart veroverde. Een bistro-brasserie, een broertje van de gelijknamige vestiging op Bonaire, zodat de nieuwe Zwolse zaak de toevoeging ‘Thuis’ meekreeg. Met succes.

Het bruisende restaurant, verdeeld over twee verdiepingen, met open keuken, kurkwanden, muurbanken, plafonds met vloerbedekking, droogtakken, hippe muziek en, direct bij binnenkomst, een eigenaarsportret op Delftsblauw tableau, hoort nu met zijn aanbod van ‘streetfood’ tot de hotspots van de stad.

Ons begin is goed: gegrild brood met spek en een dipsaus. Gevolgd door rundertartaar aangemaakt met ansjovismayonaise en in een ingezuurde ui gestoken, bedekt met schuim van oude Remekerkaas. En plakken lamsbout op met gin geïnfuseerde watermeloen, met pittige tomaat en knoflook. Gulle, smakelijke schotels die het brasserieniveau ontstijgen. De restaurantmanager schenkt er sappige Chileense chardonnay bij (Errazuriz). Gevolgd door perfect gegaarde boereneend. Tranches borstvlees, bout, plukvlees met krokante huid, sinaasappelbotersaus en friet met boerenkaas, knoflook en kruidenmayonaise: vet en verrukkelijk. Welkome aanwinst voor Zwolle.

 

Brass Boer thuis
Nieuwe Markt 21
8011 PG Zwolle
038-792 0110
www.brassboer.com
@brassboerthuis
Di. gesloten, rest van de week diner, in het weekend ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

De Librije

Volgende
Volgende

Bij Broeders