Restaurant Johannes

‘Restaurant Johannes is een parel aan de Herengracht,’ schreven wij ooit, en dat geldt nog steeds. Patron-cuisinier Martijn Hendrikse houdt niet van schuimpjes, gels of zalfjes en zeker niet van bloemetjes op het bord. Klassiek, dáár draait ’t hem om. En om smaak.

Bij een glas frisse Menetou-Salon (Clément) proeven we geroosterde schol met panna cotta van groene kruiden, citrusgel en zeegroentes. Zoet en zilt, een mooie amuse. Gevolgd door steak tartaar van ossenhaas en bavette. Op smaak gebracht met sjalot, tabasco, mosterd, ketchup, kappertjes, augurk en worcestersaus. En mousse van geslagen room met piccalilly. Plus radijs, pommes soufflées, oesterblad en een eidooier. Geweldig! In het wijnglas: Catalaanse Cérvoles (Colors).

Snoekbaars uit Friesland, het vel ingekerfd en ingesmeerd met olijfolie en zeezout, is daarna gebakken met roomboter. Schuimige beurre blanc erbij met Pernod. Begeleid door parelende Crémant de Bourgogne (Paul Delane).

Gebraden rugfilet van reebok is het hoofdgerecht. Gepresenteerd met polenta, pompoen, maïs, pruimen en hazelnootkruim. En verrukkelijke jus. Erbij: donkerrode rioja (Muga). Tot slot kersenbereidingen met panna cotta van chocolade, chocoladesorbetijs en spongecake van amandel.

Een parel, dus.

 

Restaurant Johannes
Herengracht 413
1017 BP Amsterdam
020-626 9503
www.restaurantjohannes.nl
@restaurantjohannes
Woe. t/m zo. geopend vanaf 18:00 uur.
P-garages.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Kaagman & Kortekaas

Volgende
Volgende

Jansz.