Kaagman & Kortekaas
Giel Kaagman en Bram Kortekaas, respectievelijk chef-kok en gastheer staan al bijna tien jaar hun mannetje in de hoofdstad. Met menu’s geïnspireerd door de natuur en meebewegend met de seizoenen. Wild, vis en groente zorgen voor verrassende combinaties en spannende smaken. Een onconventioneel restaurant, halverwege een steeg in het toeristische centrum van de hoofdstad. Met tl-verlichting, ruwe muren en een houten vloer. Plus flitsende bediening, relaxte sfeer en tevreden Amsterdammers.
Gezeten naast de open keuken proeven wij een verrassende vega-schotel met peenstructuren, gefrituurde eikenbladwier, gesuikerde pecannoten, wasabizalf en yuzu-vinaigrette; fris, zoet, zilt, zuur. Naast een dungesneden combinatie van rundvlees en watermeloen, opgediend met octopus, gepofte wilde rijst, gerookte avocado en pikant mashua-blad. Mooie entrees, zeker met de glazen Costières de Nîmes (Mas des Bressades), een ronde en rijpe schoonheid van druiven als roussanne en witte grenache.
Gevolgd door uitstekend gegaarde reebok met een terrineplak van ree, garnalen en kaas op rode kool en verjus van blauwe bessen. Op het andere bord schol en klaverzuring met beenmerg en kaffirboter. Afgerond met lekkere kazen.
Kaagman & Kortekaas
Sint Nicolaasstraat 43
1012 NJ Amsterdam
020-2336544
www.kaagmankortekaas.nl
@kaagmanenkortekaas
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.