Jansz.
Volkert Jansz was een 17e-eeuwse ambachtsman met een veeleisende smaak, een scherp oog voor stijl en een enthousiaste gastheer. Het Pulitzer Hotel in Amsterdam leende zijn voornaam voor het huisrestaurant dat gerechten serveert die zijn geïnspireerd op ‘de hedendaagse Nederlandse keuken en wat daar naartoe kwam’. Zoals aubergine met hummus, specerijenolie en granaatappel; burrata met portobello, bimi, en walnoten; octopus met venkel, sinaasappel en Madame Jeanette-peper.
Jansz. is een sfeervol en druk restaurant met een balkenplafond, parket, muurbanken, lambriseringen, tafels met marmerbladen en een open keuken. Wij proeven carpaccio van gerookte ribeye met aardappel en savoramosterd, en een gerild kreeftje met aardappel en salade. Mooie schotels, verfijnde smaak.
Naast gehaktballetjes in mildpittige tomatensaus, met citroenzeste, geraspte parmezaan en gefrituurde peterselie. Verrukkelijk. En erwtensoep die wordt geschonken over gerookte worst, bonenkruid, zachte wortel- en knolselderijbrunoise en bestrooid met knapperige croutons. In het glas: ronde chardonnay uit de Languedoc (Pirlet).
Hertfilet is smakelijk gebraden en wordt geserveerd met romige aardappelmousseline, gekaramelliseerde ui en croutons. Naast malse kalfsentrecote met rode-wijnjus, lente-ui, kalfsmerg en friet. Tot slot huisgemaakt vanille-ijs, zandkoek en gezouten karamel.
Mooi adres.
Jansz.
Reestraat 8
1016 DN Amsterdam
020-523 5282
www.janzamsterdam.com
@jansz.amsterdam
Dagelijks geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeergarages.
Menu’s en à la carte.