Restaurant Niemeijer
Geen simpele cv’s van Janick (chef-kok) en Leonie (gastvrouw) Niemeijer, die samen restaurant Niemeijer uitbaten in de Groningse binnenstad: La Rive, Oud Sluis, The Jane, ’t Nonnetje, De Leest . . . Het paar weet duidelijk van wanten en de klasse van hun nieuwe zaak is evident. Ook opvallend is hun nadrukkelijke vermelding “à la carte restaurant”, wat in deze tijd van verplichte menu’s een verademing is.
Wij vinden een plekje met zicht op de open keuken en drinken een glas Alvarinho Vinho Verde (Quinta da Calcada) bij snoekbaars met rode biet, bloedsinaasappel en gezouten pruim, naast steak tartaar met artisjok-barigoule en Fryslaner kaas. Zozo! Hier wordt vakwerk geleverd! Ook het tussengerechtje van de reisgenote bevalt: varkenswang met Jan in 't hemd (Drents streekgerecht van bloem, rozijnen en stroop) en rode kool. Op het andere bord een echt hoofdgerecht: malse tournedos met paddenstoelen en Périgordsaus. En een glas Duits rood: pinot noir (Villa Wolf) uit de Pfalz. Mooie smaken. Besloten met de zoetzure combinatie van kweepeer, basilicum, yoghurt en citrus.
Verrassend.
Restaurant Niemeijer
Akerkstraat 20
9712 BE Groningen
050-213 1328
www.restaurantniemeijer.nl
@restaurantniemeijer
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, do-vrij-za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
À la carte en menu’s.