Lunch Restaurant Sepia
Alleen lunch: verrassend in het Nederlandse horecalandschap. De Friese Sieta Schellinger en de Groningse Fareeda van der Marel zijn de chefs en de gastvrouwen van lunchrestaurant Sepia, in een gewone woonwijk van de stad Groningen. Eigenzinnige, gastvrije en ervaren horecaveteranen die langdurig ervaring opdeden in andere zaken.
Bij Sepia beperken zij zich vier dagen tot een aangenaam en doordacht viergangen-lunchmenu voor een redelijke prijs. In een eigentijds decor met smaakvol gedekte tafels. Hun keukenstijl is modern Frans, hoewel beide dames klassiek geschoold zijn en dat ook laten merken.
We beginnen met chawanmushi, de gestoomde hartige Japanse custard van eieren en dashibouillon met cantharellen. Romig, hartig en smakelijk. Net als de tarbot daarna, met mossel, hazelnoot en zeesla. We drinken er gefermenteerd vruchtensap bij dat opmerkelijk goed combineert.
De van oorsprong Japanse paddenstoel maitake (ook wel eikhaas genoemd) speelt de hoofdrol in het volgende gerecht. Opgediend met parelgort, palmkool en salie. Mooie overgang naar het hoofdgerecht, goed gegaarde entrecote met een garnituur van zoete aardappel, peper en paksoi. Tot slot pastinaak en biet met kers, gearomatiseerd met buddha’s hand-citrus.
Heerlijk lunchadres.
Lunch Restaurant Sepia
J.C. Kapteynlaan 29
9714 CM Groningen
050-305 0048
www.restaurantsepia.nl
@sepia_lunchrestaurant
Vrij. t/m ma. geopend voor lunch.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.