Restaurant “De Oude Sluis”
Alweer bijna tien jaar zijn Sytze en Famke Greidanus de uitbaters van restaurant De Oude Sluis in Zoutkamp. Allebei kinderen van de noordelijkste streek van het land, het Hogeland dus, waar ze Zoutkamper garnalen vinden en vis van de afslag in Lauwersoog, maar ook de eenden van Hans, de yoghurt van Waddenmax, kaas van Kleikracht, aardappelen en groenten van Van der Spek, duindoorn van De Fledder, vlees van Menno Hoekstra . . .
Wij proeven soep van Marnemosterd, klassiek aangemaakt met preiringen en uitgebakken spekjes. Naast snoekbaars en paling met brioche, zuurkool en appelstroop. Wow! Dat is regionaal koken. We drinken er volronde albariño bij (Laurent Miquel) uit de Languedoc. Verrassend anders. Na een tussengerechtje van garnaal, rivierkreeft, zoetzure komkommer en cocktailsaus komt het pièce: tournedos met truffeljus. Mals, sappig, smakelijk. Naast de combinatie van uitstekend gegaarde tarbot en coquille met wortelcrème en dilleroomsaus. In het glas nu steviger wit van chardonnay: Les Hauts Cloches uit de Limoux: een mondvol eikenhout-vanille en passievrucht. Tot slot blue stilton met getoast suikerbrood.
Heerlijk adres.
Restaurant “De Oude Sluis”
Hunsingokade 3
9974 SP Zoutkamp
0595-401870
www.deoudesluis.eu
Ma-di-woe. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte