Restaurant élevé
”Onze keuken is modern en innovatief zonder ingewikkeld te zijn,” zegt chef-kok Mike Kalman over de producten die hij maakt op de elfde verdieping van het WTC-hotel in Leeuwarden. Zijn restaurant heet élevé (met een kleine e) en het behoort tot de top van de Friese gastronomie.
Terwijl we genieten van het uitzicht over de verlichte stad komt er een smakelijke amuse van mosseltartaar met verveine, vadouvan en limoen. Meteen gevolgd door coquille en Hollandse garnalen met pompoen, kokos en limoen en, voor de tafelgenote, een mooie plak marbré van eend en eendenlever met nashipeer, paddenstoelen, brioche en specerijen. Maître-sommelier Afif Boughammoura schenkt er frisse verdejo bij (Oro de Castilla).
Na een tussengerecht van gerookte kreeft met fregola en zwarte knoflook (heerlijk), komen de hoofdgerechten: patrijs en kalf. De vogel uitstekend gegaard en geserveerd met cèpes en oude balsamico. De kalfslende opgediend met zacht wangvlees, aardpeer, paddenstoelen en heerlijk ingekookte kalfsjus. In het glas: dieprode Catalaanse Les Taules de flor en flor (Montsant): sappig en fruitig. Tot slot vijgen met hazelnoot, kardemom en een koekje met balsamicodip.
Uitstekend.
Restaurant élevé
Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden
058-233 4900
www.westcordhotels.nl
Dagelijks geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.