Restaurant Eindeloos
Willem Schaafsma is het boegbeeld van restaurant Eindeloos in Leeuwarden. Als boerenzoon liep hij op zijn 16e al stage in dit pand en in 2009 werd hij er de patron-cuisinier. Hij werkt met lokale producten van boeren, vissers, jagers en slagers. Geschoold werd hij in binnen- en buitenlandse keukens. Zijn brigades werken zowel in de keuken als in de bediening.
Hij schenkt ons een glas aromatische Grauburgunder ‘vom Löss’ (Rheinhessen) bij een voorgerecht van tongschar met een crunch van brioche-geelwortel plus romige mais en jus van Oosterse specerijen. Mooi! Zo ook de Hollandse krab op het andere bord, geserveerd met couscous, kerrie, basilicum en meloen. Uitstekend!
Ook applaus is er voor de rouleau van kwartel en asperge met zwezerik, truffel, pommes pont neuf en spinazie (klassieke smaken en texturen). Naast lamsrugfilet met tomaat, stoofvlees, crème van gemarineerde paprika, artisjok en jus met gepofte knoflook. Er wordt een ‘ouderwetse’ Bordeaux bij geschonken: Saint-Émilion (Chateau Jean Faure) van cabernet franc, Merlot en male. Geurig, smakelijk en complex. Tot slot bloedsinaasappel met chocoladecrème, geitenyoghurt en roze peper.
Heerlijke zaak.
Restaurant Eindeloos
Korfmakersstraat 17
8911 LA Leeuwarden
058-213 0835
www.restauranteindeloos.nl
@restauranteindeloos
Ma. gesloten, rest van de week diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.