Villa Beukenhof
De eeuwenoude herberg van Erwin Rozendal – met in de prachtige tuin die 380 jaar oude beuk die de naamgever is – werd bezocht door de groten der aarde. Nog steeds straalt hotel-restaurant Villa Beukenhof in Oegstgeest allure uit, zeker in de barokke eetzaal met de 17e-eeuwse schouw boven de zwart-witte vloertegels, witgedekte tafels en antiek. Er mogen nu ook eenvoudiger lieden aanschuiven voor de dis. Zoals wij.
We proeven tonijntartaar, gecombineerd met softshell crab, yuzu en mierikswortel. Een bijzonder samengaan van zilt, zuur en pittig. Naast heerlijke moten gravad lax van zalm die met dille, citroen en gin werd gemarineerd. We drinken er witte Spaanse Rioja bij (Muga), past precies!
Een tussendoortje is kreeft, een halve portie (dat kan hier) met tomaat, zeekraal, spinazie, piccalillyschuim en heerlijke kreeftenjus. Lekker. Net als het hoofdgerecht: fazant. Uitstekend gebraden en opgediend met een garnituur van vadouvan, romanesco en popcorn. En heerlijke gevogeltejus. Op het andere bord een halve portie tournedos: sappig gebakken ossenhaas met truffel, bij een glas granaatrode Californische Zinfandel (Clay Creek), een mooie combinatie. Tot slot regionale kaasjes met vijgencompote, druiven en brood.
Villa Beukenhof
Terweeweg 4
2341 CR Oegstgeest
071-720 0909
www.villa-beukenhof.nl
@villabeukenhof
Dagelijks lunch en diner.
Parkeerruimte.
Menu’s en a la carte.