Restaurant Roha

De vrienden Hans Siege en Ron Boender bedachten restaurant Leff, in Oud-Beijerland. Hans, met zijn verleden in topkeukens, werd de chef-kok, selfmademan Ron de maître-sommelier. Met succes, maar na tien jaar in dat horecastraatje in de hoofdstad van de Hoeksche Waard, wilden ze een nieuwe naam en een nieuw concept. Roha Dining heet de zaak nu, en na een facelift van het interieur gaan beide ondernemers er weer tegenaan.

Wij proeven gemarineerde zalm met kaffir, komkommer, avocado en dashi. Er wordt tomatenbouillon bij geschonken. Mooie start. En eendenbout met zwarte knoflook, aardappelsalade, cornichons, pompoen, rozijn en spek. Ook al zo’n met zorg en met smaak bereide schotel. Begeleid door glazen mooie witte Rioja (Abando).

Gevolgd door ossenhaas met gel van vadouvan, pommes dauphines, doperwt, cantharel, artisjok en aubergine. Supermals, heerlijk van smaak. Op het andere bord ravioli van kalfszwezerik met spinazie, feta, gepofte knoflook, macadamia en choronsaus. Ook al zo mooi. Daar drinken we een mooie Bourgogne bij.

Tot slot mangocremeux met yoghurt, spongecake, hangop, passievrucht en misosorbet. Naast broodpudding met vanille, hazelnootmousse, citroen-yuzugel en bloedsinaasappel.

Een toppertje.

 

Restaurant Roha
Peperstraat 6
3262 JK Oud-Beijerland
0186-843 051
www.rohadining.nl
@restaurantroha
Parkeren in de buurt.
Di. t/m za. geopend vanaf 18.00 uur.
Alleen menu’s.

Vorige
Vorige

Plantage 87

Volgende
Volgende

Villa Beukenhof