Suzie’s & Van Aken
Zij is kunsthistorica en patissier, hij kok met een keukenverleden in Leidse zaken, en nu zijn ze getrouwd én horecapartners: Suzanne van Haaster en Tom van Aken. Aan een doorgaande weg in Oegstgeest beheren zij restaurant Suzie’s en Van Aken, respectievelijk als gastvrouw-sommelier en als chef-kok.
In de vierkante ‘eetzaal’ met stenen vloer, bar, open keuken, leren fauteuils en vierkante tafels proeven wij confit de canard als ravioli met pickled lotuswortel, gestoofde bosui en hoisin. Mooie smaken en texturen. Ook het andere voorgerecht verrast: softshell krab met kokos en granaatappel. We drinken er uitstekende chenin blanc bij uit Zuid-Afrika, vol, rond en passend bij beide gerechten.
Gevolgd door zeeduivel met Ibericoham, courgette, geroosterde pijnboompitten en azijn van gerookte boter. De vis is uitstekend gegaard ‘en papillotte’ en het garnituur past. Op het andere bord Puy-linzen met spinazieblad, een gepaneerd 3-minuten eitje en vinaigrette van biet en limoenblad. Een vegetarische lekkernij die extra body krijgt van Duitse spätburgunder (Porzelt). Tot slot een verrukkelijk stukje patisserie van Suzie’s hand.
Sympathieke zaak
Suzie’s & Van Aken
Geversstraat 63A
2341 CG Oegstgeest
071-889 3524
www.suziesenvanaken.nl
@suziesenvanaken
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, vrij. en za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.