Gastrobar Post
Swingende zaak in het voormalige postkantoor van Dordrecht, uitgebaat door de chefs Edwin Roestenberg en Alex Verburg die ook elders restaurants hebben. Het is hier, op de doorgaande route van het NS-station naar het stadscentrum, van de vroege ochtend tot de late avond druk. Een betaalbare, sympathieke tussenstop.
Bij brood en boter en glazen strogele houtgelagerde Villa Blanche uit de Languedoc (Carmel & Joseph) beginnen we met carpaccio van Black Angus. Dungesneden vlees met een salsa van ‘Harry’s bar’, truffelpecorino en rucola. Mooie schotel. Naast mosselen, loeiheet in een pannetje voor je neus, met venkel, room en, zo te proeven, een flinke scheut Pernod. Lekker!
De romige witte wijn bevalt goed dus we drinken hem door bij gebakken kabeljauw met amandel-ansjovissaus. Geserveerd met crème van wortel, citrus en twee kroketjes. Op het andere bord geroosterde zeebaarsfilet met venkelrisotto en spinazie. Ook hier Pernod, in de smakelijke beurre blanc. Mooie gerechten uit een populaire no nonsens-keuken die populair is in de Merwestad.
Tot slot de intrigerende birramisu van mascarponecrème met lange vingers en stoutbier. Gevaarlijk lekker.
Gastrobar Post
Johan de Wittstraat 128
3311 KJ Dordrecht
078- 647 5648
www.restaurantpost.nl
@postdordrecht
Dagelijks geopend vanaf 10:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.