The Bishop

Een oude jeneverstokerij in het hart van Leiden, tegenover de Hooglandse Kerk, met gietijzeren pilaren en siersmeedwerk, afsteekmuren, Mariabeeldjes, een bedrijvige open keuken en een bar. Op verschillende niveaus ingericht met o.a. hoefijzervormige leren muurbanken. Patron-gastheer Mello de Witte en chef-kok Jordy Bonhof nemen vandaag onze fourage voor hun rekening.

Dat begint met palingfilet met unagi-lak, op dunne Japanse noedels met miso, zeewier en shiso-blad. En daarna smeuïge steak tartaar, opgetooid met pepesan (‘hete makreel’), eidooier, kroepoek en schuim van Amsterdamse ui. Bij fruitige riesling uit de Pfalz (Villa Wolf). Op het andere bord buikspek, afgelakt met esdoornsiroop, met gele biet, ingelegde radijs en mosterd. Licht knapperig gebakken van buiten, heerlijk zacht van binnen.

Na sardientjes met krokante mosterd als tussengerecht, nemen oosterse smaken de overhand: een malse filet longhaas met bloemkoolroosjes en een kruidige jus met masalakruiden heeft ook duidelijke umami-accenten. Lekker! Net als de zachte sukade op het andere bord. Geserveerd met stoof, pommes Anna en bordelaisesaus. In het glas: een donkerrode Languedocwijn (Jaboulet ainé) van syrahdruiven. Heerlijke combinatie.

Tot slot mooie streekkaasje met garnituur.

 

The Bishop
Middelweg 7-9
2312 KE Leiden
071-763 0370
www.thebishop.nl
@restaurantthebishop
Woe. t/m zo. geopend vanaf 17:30 tot laat.
Parkeergarages.
Menu’s en à la carte

Vorige
Vorige

Restaurant Wielinga

Volgende
Volgende

Restaurant La Diva