Restaurant Wielinga
Luca Wielinga leerde hier generaties Leienaars de slow en de quick-quick van de klassieke stijldans, en binnen zie je daar naar nog vertederende zwart-wit foto’s van. Nu is het een restaurant dat de naam Wielinga gebruikt als eerbetoon aan de Fred Astaire van de Sleutelstad.
In de stemmige restaurantzaal wacht de keuken van chef-kok Richard de Vries op je bestelling. Wij kiezen dungesneden zeebaars, gemarineerd met grapefruit en ingelegde citroen. Bij een salade van appel, selderij en bessen. En een rouleau van gekonfijte eendenbout met vijg en pistache. Bij getoaste brioche met pastinaak en sinaasappel. Mooie entrees, begeleid door naar perzik smakende Godello uit Galicië. (Abadia de Nostin).
Gevolgd door runderbavette ‘Creekstone’, met rode kool, witlof, pancetta en koningsboleet. Mals en sappig, en met heerlijke kalfsjus. Net als de tournedos op het andere bord: perfect gebakken ossenhaas met spitskool, ravioli van gestoofde kalfssukade, pompoen en maderajus. In het glas: Portugese Dom Rafael Herdade Mouchão van alentejo, corvina veronese en merlot. Donkerrood, vol en sappig.
Tot slot een baba geweekt in specerijensiroop met rum, ananascompote, amandel-sesamkletskop en vanilleroomijs.
Restaurant Wielinga
Nieuwe Rijn 28
2312 JD Leiden
071-781 0012
www.restaurant-wielinga.nl
@wielinga_wijnbar-restaurant
Ma. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s