Restaurant Calva

Het eerste lustrum van Calva in Nootdorp heeft patron-cuisinier Tom Beckers er al ruim opzitten. Zijn restaurant aan de voet van de dorpskerk scoort hoog omdat de keukens Bourgondisch en verfijnd is, de bediening snel en vriendelijk en de locatie aangenaam.

Wij proeven glazen Château de Berne, heerlijke Provençerosé uit een vierkante fles. Bij

met de hand gesneden steak tartaar, op smaak gebracht met kimchi en piccalilly. Naast loeihete en zeer smaklelijke bisque van schaaldieren met, zoals ’t hoort, pittige rouille. Heerlijke voorgerechten, zeker met die wijn. Gevolgd door een tussengerechtje van gebakken schol met gestoofde spinazie en tomaatantiboise. Ook mooi.

Het hoofdgerecht is kabeljauw, in boter à point gebakken en geserveerd met een garnituur van paddenstoel, selderij en truffel. Lam, op het andere bord, is perfect mals gegaard en komt met artisjok, zeeaster, ansjovis-schuim en geprakte Opperdoezer. Plus aan tafel geschonken verrukkelijke lamsjus. We drinken er ‘vette’ chardonnay bij uit de Limoux (Aubert & Mathieu) die voor een mooie balans zorgt. Ter afsluiting volgt een dessert van aardbeien met basilicum.

Een uitstekende zaak.

 

Restaurant Calva
Dorpsstraat 28
2631 CT Nootdorp
015-889 1995
www.restaurantcalva.nl
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

Suzie’s & Van Aken

Volgende
Volgende

Villa de Duinen