Salt Seafood restaurant
Ooit heette het hier Zon & Zeebad, publiekstrekker naast Grand Hotel Huis ter Duin. Nu heet het Salt, met als ondertitel Seafood restaurant, pal aan zee en verzonken in de Noordwijkse duinen. In 2019 verbouwd tot een frisse uitgaansgelegenheid met een menukaart vol lekkernijen uit zee. Van een mooi plateau fruits de mer tot een klassieke Noordzeetong à la meunière, bereid door chef-kok Rik Mens en zijn team.
We zien gerechten voorbij gaan als een klassieke garnalencocktail en kingcrab uit het homarium, maar ook specials als gamba's en kreeft uit het homarium met kreeftenrisotto, en Noordzeetong met spinazie en Hollandse garnalen. Wij kiezen een aangename rosé, Château Puech-Haut uit de Languedoc, gemaakt van cinsault en grenache, bij oesters (half dozijn met vinaigrette) en tonijntataki met dashi, komkommer en vinaigrette van soja en wasabi. Lekker allemaal. En om te delen ceviche van zalm met bieslook, appel, rettich en yuzu-koshovinaigrette (de chef houdt van oosters, dat is wel duidelijk). En als pièce heilbot met riso venere, lamsoor, venkel en een verrukkelijke Noilly Prat-saus
Een feestje!
Salt Seafood restaurant
Kon. Astrid Boulevard 107
2202 BD Noordwijk
071-368 1803
www.saltnoordwijk.nl
@saltnoordwijk
Ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 11:00 uur.
Parkeren in de buurt.
À la carte.