Villa de Duinen

Prachtig hotel-restaurant op de Noordwijkse duinen, warm ingerichte met schilderijen, lederen fauteuils en kleine (ongedekte) tafels. Diverse koks hebben hier al gewerkt, maar plaatsgenoot Stefhan Raggers lijkt een blijver. Hij kookt, samen met  Frenk Zuidhoek, ‘Frans’ met oosterse accenten en schuwt het experiment niet.

Bij een heerlijk glas ‘50’ van viognier en chardonnay (Chèze) proeven we aperitiefhapjes als popcorn met zeezout, verveine-madeleine en truffelchips. En een amusebitterbal van stoofvlees met mosterdmayonaise. Mooie binnenkomers. Gevolgd door gerookte zalm, serranoham, witlof, tomaat, zalmeitjes, pijnboompitten en groene kruiden, met aardappelmousseline. Heerlijk. Op het andere bord gepocheerde gepekelde kabeljauw met schuim van brandade en een garnituur van Hollandse garnalen, gepekelde citroen, aardappelkaantjes en gebakken spek. Mmm!

Wij stappen over op Rijk’s Private Cellar, Zuid-Afrikaanse witte wijn van sauvignon blanc- en semillondruiven. Bij rode mul, gebakken in boter en opgediend met een mengsel van pesto, chorizo en olijfolie plus ‘lintpasta’ van inktvis. Zilt, hartig, smakelijk en met lichte zuren.

Naast sukadevlees met aardappelpuree, paddenstoelen, groentegarnituur, kervelwortel en ruim geschonken rode-wijnjus. Tot slot Franse en Hollandse kazen.

 

Villa de Duinen
Oude Zeeweg 74
2202 CE Noordwijk aan Zee
071-364 8932
www.villadeduinen.nl
@villadeduinen
Dagelijks diner, do. t/m zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Calva

Volgende
Volgende

Salt Seafood restaurant