Restaurant Latour

De grandeur van Latour in het Noordwijkse tophotel Huis ter Duin is spreekwoordelijk. Het restaurant op de eerste etage is een plaatje van klassiek design. Aankleding, meubilair, tafellinnen, zilverbestek: alles is even verzorgd, de bediening beweegt zich geruisloos, het uitzicht over zee (overdag) is weids.

Chef-kok Kenny Friederichs is klassiek geschoold maar weet zijn weg in de wereld van de moderne zuren en bereidingen. En in die van de vega-gerechten. Zoals bijvoorbeeld cashewnoot met rode biet, hibiscus en ancho-peper. Maître-sommelier Stan Kerckhoffs zorgt voor weloverwogen keuzes uit de (stevig geprijsde) wijnkaart.

Wij proeven Noordzeekrab met ganzenlever, tom kha kai en asperge en we zijn óm: wat een smaken. Ook het andere voorgerecht imponeert: langoustine met curry, mango en dragon. Kerckhoffs schenkt er Cuvee Prestige bij van Château Ollieux Romanis, verrukkelijke witte Corbièreswijn van roussanne en marsanne, Die we doordrinken bij forel met kropsla, tobiko en dashi. En bij de zeebaars op het andere bord. Geserveerd met inktvis, zwarte olijf en ansjovis. Een en al perfectie. Tot slot peer met kamille en citroentijm.

Grote klasse!

 

Restaurant Latour
Koningin Astrid Boulevard 5
2202 BK Noordwijk aan Zee
071-365 1304
www.restaurantlatour.nl
@latour_restaurant
Di. t/m za. geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte

 

 

 

 

Vorige
Vorige

Salt Seafood restaurant

Volgende
Volgende

Restaurant-Hotel De Watergeus