Restaurant WOODS

Betaalbare klasse aan de Oude Rijn, in de voormalige houtloods van de Heesterboom, een van de overgebleven molens die Leiden ooit rijk was. Woods heet het restaurant van patron Wilfred Tegelaar en chef-kok Vincent van der Pluijm. Een indrukwekkende locatie met witgedekte tafels en rondom steigers en terrassen. Je eet hier volgens de beproefde formule van schotels op formaat tussengerecht, tegen eenheidsprijs.

We proeven gravad lax met zeebaars, remoulade en coquille, en eend met amandel, sorbet en rode ui. Mooie gerechten, hartig, fris, bite, smaak. Bij glazen viognier uit de Pays d’Oc (domaine Coudoulet). Mooie wijn. De kaart meldt enkele aantrekkelijke vega-opties, zoals aubergine met tomaat, paprika en dille, naast spitskool ‘yakitori’ met saus mole, koningsoesterzwam en bloedsinaasappel. En cannelloni van knolselderij met salie en walnoot. Wij kiezen de hardloper van de zaak, Japanse pannenkoek: een opgerold flensje gevuld met gebakken kabeljauw, gamba en spitskool. Heerlijk.

Ossenhaas wordt de hoofdschotel: supermals rundvlees met kalfswang-rendang, spitskool en pinda. En tot slot mooie kaasjes op het ene, en bourbonvanille-ijs met popcorn, karamel en olijfolie op het andere bord.

Wat een heerlijke zaak.

Restaurant WOODS
Haagweg 81
2321 AA Leiden
071-522 2225
www.restaurantwoods.nl
@restaurant_woods
Dagelijks geopend voor lunch en diner.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Bij Erik

Volgende
Volgende

Restaurant Wielinga