Restaurant Bij Erik
Erik Tas was de souschef van Erik van Loo in Parkheuvel en daarvoor stond hij in de Zwethheul en bij Paul van Waarden. Nu kookt hij al weer tien jaar in het piepkleine restaurant Bij Erik, bij de schutsluis van Leidschendam, aan de Vliet.
Gastvrouw-sommelier Cindy Holt schenkt smakelijke Oostenrijkse Grüner Veltiner (Dockner) terwijl de keuken ons imponeert met amuses als krokante kippenhuid met mais en popcorn, sesamtuille met piccalilly, rijstvel met curry en hoorntje met tomatenmousse en olijvenkruim. Prachtig. Gevolgd door entrees van snoekbaars en van zeebaars. De zoetwatervis begeleid door aardappelmousseline, zuurkool en een heerlijke beurre blanc, de ander opgediend met mosseltjes, Franse meiknol en tomaat. Mooie smakelijke gerechten.
Voor de pièces kiezen we twee signatuurgerechten van de chef. Langoustines met hoisin, eendenlever en komkommer, naast gebakken eendenlever met krentenbrood, zuurkool en appelstroop. Fantastisch, wat kan die Erik koken! We drinken er Zuid-Afrikaanse chenin blanc bij (Jean Daneel) die voorbeeldig matcht.
Tot slot bloedsinaasappel met oma’s cake en ijs van sereh. Naast een goed voorzien kaasdessert met een prachtig glas Luxemburgse riesling.
Topzaak!
Restaurant Bij Erik
Sluisplein 11
2266 AV Leidschendam
070-301 0451
www.bijerik.nl
@bijerik
Di. en woe. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.