Restaurant Unique
In een voormalige fabriekshal in Gouda, eigentijds heringericht en met een open keuken en een enorme wijnwand. Het restaurant heet Unique en doet zijn naam eer aan: er is geen menu, de gasten wordt een culinaire reis aangeboden met gerechten uit de hele wereld: moderne schotels op basis van de klassieken.
Na een amuse van parelcouscous met rosbief, mosterdzaad en kappertjesschuim (prachtsmaken!) is er een voorgerecht van gepocheerde krab met limoensap, appel en crème fraîche. Opgediend met plakken kalfsstaartstuk en hangop die is afgemaakt met gele curry. Mooi gerecht. We drinken er pinot grigio bij (Bosce del Merlo).
Gevolgd door in boter gebakken kabeljauw met crème van topinamboer, naast choggiabiet, shiitake, courgette en lente-ui en apart aan tafel geschonken schuim van ingekookte champagne met truffel.
Het pièce is supermals gebakken bavette met bloemkool, meiraap, wortel, snijboon, minipastinaak, Japanse aubergine en crème van flespompoen. Plus ingekookte saus van kalfsjus met madera. Erbij: donkerrode Antico Fuoca van primitivodruiven. Tot slot een wortel-gembermuffin met roomijs van sereh, citroen en gember.
Uitstekende zaak!
Restaurant Unique
Prins Hendrikstraat 196
2802 JN Gouda
0182-359 469
www.restaurantunique.nl
@restaurantwinebarunique
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 12:00 uur, za. vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Vast menu.