Restaurant LIZZ

Remco Kuijpers (chef-kok) en Louis Grizeau (maître-sommelier) zijn de steunpilaren onder het nieuwe restaurant Lizz in het Relais & Chateau Weeshuis Hotel in Gouda. Een luxueuze accommodatie die historische elementen combineert met eigentijdse verworvenheden. Aanvankelijk werd gestart met het modieuze en gastonvriendelijke systeem van een verplicht veel-gangenmenu, maar nu kun je weer gewoon kiezen uit een ruim gesorteerde menukaart. En een even rijk voorziene wijnkaart.

Wij gaan voor paling en zwezerik. De lekker hartige vis geserveerd met bloemkool, passievrucht en radijs. En het krokant gebakken kalfsvlees verder op smaak gebracht met amandel, abrikoos en komijn. Twee mooie, smakelijke en elegante voorgerechten. De maître schenkt er frisse albariño bij uit de Spaanse Rias Baixas (Pazo Senoran, Seleccion de Anada) die buitengewoon goed combineert.

Zeebaars, uitstekend gegaard, komt dan met kombu, grapefruit en avocado – prima combinatie! – naast een perfect à point gebraden Anjouduifje met pistache, ananas en anijs. In het glas nu: naar kersen en frambozen smakende Badische spätburgunder (Martin Wassmer). En tot slot een soufflé met Nepalese timut peper, ponzu en pecannoten.

LIZZ is een aanwinst voor Gouda.

 

Restaurant LIZZ
Spieringstraat 1
2801 ZH Gouda
0182-231 253
www.wshs.nl
@wshsgouda
Woe. t/m za. lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Unique

Volgende
Volgende

Restaurant De Kleischuur