Restaurant Triptyque

Westlander Niven Kunz kookt als vanouds op de benedenetage van het voormalige raadhuis waar hij ooit begon, deze keer aangevuurd door echtgenote en arts Virginie van Bronckhorst. Vanwege het ‘groene’ van zijn keuken is Niven inmiddels onderscheiden en zijn kaart toont waarom: nagenoeg uitsluitend Westlandse producten vormen de basis van zijn menu’s.

Aubergine met geitenkaas en vijg is de eerste smaakcombinatie, naast even verrassende steak tartaar van wortel. Prachtige smaken, mooie texturen. Hierbij wordt Cairanne (Brusset) geschonken, een heerlijke Rhônewijn die zich al dat groen goed laat aanleunen. Zoals gebarbecuede prei met mierikswortel, kruiden en Japanse ‘landkaviaar’. En rode bietjes met Opperdoezer en eidooier.

Naast de aardse zijn er ook zilte smaken: Zeeuwse platte oesters met plakjes Westlandse tafeldruif, aan tafel overgeschonken met beurre blanc met verjus. En kingfish in pannenkoekjes met dille en mierikswortel, naast gebakken snoekbaars met kappertjes en jonge bospeen. En de, naar blijkt prachtige, combinatie van zalm en scheermes met karnemelk, schorseneer, linzen en sherry. Tot slot Hollandse crèmekaas met zwarte bes en Westlandse vanille.

Zeer verrassend.

 

Restaurant Triptyque
Plein 13G
2291 CA Wateringen
0174-725 505
www.triptyque.nl
@restauranttriptyque
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner, woe. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.

Foto’s: Amanda Drost

Vorige
Vorige

Restaurant de Dyck

Volgende
Volgende

Restaurant Eiber vd Valk de Bijhorst