Restaurant Eiber vd Valk de Bijhorst
Alex en Roxanne Luiten zijn de ‘Valken’ van Hotel Den Haag-Wassenaar, oftewel De Bijhorst. Hij is er geboren en woonde er de eerste vijf jaren van zijn leven. Het complex heeft recentelijk een twee jaar durende, 40 miljoen kostende verbouwing achter de rug en is nu met zijn 225 kamers ‘toekomstbestendig’. Het inpandige restaurant Eiber voert een eigentijdse kaart met moderne gerechten plus enkele Toekan-klassiekers.
In de warm ingerichte eetzaal met kleuren als terra, donkerblauw, messing en groen, vol brandende kaarsen, gedimde verlichting en geamuseerd babbelende en etende Zuid-Hollanders, drinken wij Grüner Veltliner uit het Oostenrijkse Kremstal. Bij ‘bisque d’homard’ van gamba’s, kabeljauw en crème fraîche, en ceviche van zalm met ananas, limoen, waterkers en chilidressing. Lekker! Gevolgd door lamsfilet en, op het andere bord, Ibericovlees. Het lamsvlees goed gegaard en opgediend met groene asperge, geroosterde paprika, aardappelgratin en chimichurri. En de wangetjes gestoofd, geserveerd met geroosterde broccoli en bloemkool, aardappelgratin en pancetta-krokant. In het glas nu: donkerrode cabernet sauvignon uit Californië (Mister Wisdom). Besloten met een Van der Valk sorbet van vers fruit met roomijs, mousserende wijn en slagroom.
Verrassend.
Restaurant Eiber vd Valk de Bijhorst
Zijdeweg 54
2245 BZ Wassenaar
070-511 9344
www.hoteldenhaagwassenaar.nl
@vandervalkdenhaagwassenaar
Dagelijks lunch en diner
Parkeerruimte
Menu’s en à la carte.