Restaurant de Dyck
Middenin het Groene Hart, omringd door dorpswegen, akkers en polderbomen, vinden we (vega)restaurant De Dyck met chefkok Martijn Koeleman. Zijn kaart wisselt met de seizoenen en biedt, naast veel bereidingen van ingrediënten uit eigen tuin, ook vis- of vleesgerechten. Plus wijnen ‘van dichtbij’.
Wij mogen buiten zitten – de zon schijnt en we ruiken vers gemaaid gras en subtiele hinten van koeienmest – en we kiezen uit het ‘moestuinmenu’. Na smakelijke amuses van ui, radijs, pompoen en kerrieplant volgt een Zeeuwse oester die ‘opgesmaakt’ is met duindoorn, kamille en vlierbloesem. Naast een gerechtje van koolrabi met braam, roos en koriander. De keuken weet duidelijk welke smaken elkaar versterken. We drinken er fris-sappige weissburgunder bij uit de Pfalz (Weingut Pflüger).
Vega-tussengerechtjes van schorseneer (met hazelnoot, hondsdraf en cipres) en doperwt (met aardappel, palmkool en daslook) leiden ons naar een hoofdgerecht van andere snit: Berkshire-varken. Met krent, kapucijner en rode ui. Mooi bereid, uitstekend van smaak. Met een glas Gelders rood erbij van Wijndomein Oude Waalstroom. Tot slot een dessert van snijboon met yoghurt, peer en dille.
Verrassend.
Restaurant de Dyck
Woudsedijk-Zuid 43
2481 NB Woubrugge
0172- 500 590
www.dedyck.nl
@de_dyck
Donderdag, vrijdag, zaterdag diner vanaf 18.00 uur Zondag lunch vanaf 12.00 uur
Parkeerterrein.
Menu’s met à la cartekeuze.
Fotografie: Karien Nieuwenhuis van Lemon Food Photography