Restaurant The River
Swingende nieuweling aan de Vliet in Voorburg: restaurant The River aan de Oude Haven, waar het een drukte van belang is. De eigenaren Thomas Stevens en Gene Smith die samen met hun partners het restaurant runnen, zijn tevreden: Voorburg loopt als het ware uit voor, vooral, het ruime aan het water gelegen terras. En voor de keuken, die mediterraan georiƫnteerd is en smakelijke en betaalbare schotels levert, bij een prima wijnaanbod.
Ons Voorburgse diner begint met flammkuchen voor zān tweetjes bij glazen zĆ©Ć©r goede Lugana (Scriani). En daarna glazen nĆ³g lekkerdere viognier uit de Languedoc (Saint Maurice Poujol Lacoste). Bij chicken gyoza met lente-ui, sesamgel, sesam en wasabimayonaise. Naast ambachtelijk gerookte zalm met crostini, kappertjes, sjalot, cornichons en citroenmayonaise.
Uitstekend. Gul, smakelijk en mooi gepresenteerd.
Gevolgd door drie in roomboter gebakken sliptongen. Goed gegaard, en geserveerd met frietjes en salade. Op het andere bord Thaise mosselen in een mild-scherpe gele curry, ook met frietjes en mayo. Prima! Tot slot cheesecake met yoghurt-kersenijs.
The River scoort: er heeft daar, op die doorgangsplek, in jaren niet zoān goed restaurant gezeten.
Restaurant The River
Kerkstraat 60
2271 CT Voorburg
070-214 2060
www.restaurantriver.nl
@restaurantrivervoorburg
Dagelijks geopend vanaf 11:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Uitgebreide Ć la carte.