Restaurant Papermoon
Hartje Voorburg vinden we het ruime Papermoon, klassieke inrichting, tafels zonder linnen maar toch zo’n zaak die iedereen zich in zijn buurt zou wensen: betaalbaar, smakelijk, verzorgde wijnkaart, vriendelijke bediening en parkeren om de hoek.
Chef-kok Eddy Knopjes verstaat zijn vak en levert zijn enthousiaste gasten eendenlever (gebakken of terrine) op suikerbrood, of geroosterde heilbot met bospeenfondant en beurre blanc. En dungesneden runderlende met misocrème en aubergine. In de autoluwe Herenstraat, vol winkels en terrassen. En bijna verstopt onder het betonviaduct van de A12.
Wij proeven gepekelde kabeljauwfilet met bavarois van wakamé, sesamkletskop en rammenas. En marbré van runderribeye en sukade met chutney van rode ui en crème van morieljes. Heerlijke smaken, prima combinaties. Bij glaasjes chardonnay uit de Languedoc (Doriac). goudgeel, geurend naar vanille en naar perziken.
En vakkundig geroosterde parelhoenfilet met knolraap en gevogeltesaus met dragon. Naast gebakken zeeduivelfilet en -wang met bloemkoolbereidingen en saus van gerookte boter. In het glas nu: soepele Argentijnse viognier (Zolo, Ortiz). Tot slot aardbeiencremeux met amandelbiscuit, parfait van gekaramelliseerde witte chocolade en oude aceto balsamico. En een smakelijk glaasje dessertwijn.
Restaurant Papermoon
Herenstraat 175
2271 CE Voorburg
070-387 3161
www.papermoon.nl
@restaurant_papermoon
Di. t/m za. geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren vlakbij.
Menu’s en à la carte.