Restaurant Tante Kee
Je moet met het pontje overvaren om Tante Kee van patron-cuisinier Raymond Reeb en zijn (gast)vrouw Kim Edwards te bereiken. Maar dan word je beloond: fascinerende vergezichten over de Kagerplas, vanaf het terras of vanuit de eetzaal.
Er wordt gewerkt met een keuzemenu en dat levert ons een mooi voorgerecht op van rauw gemarineerde zeebaars met rode biet, amandel, brioche en bieslook. Bij een glas smakelijke Spaanse chardonnay. De reisgenote buigt zich over een vega-voorgerecht opgebouwd uit pompoen, witlof, appel, geitenkaas, wortel en kerrie. Licht zoetje, licht zuurtje, veel bite: een aangenaam gerecht.
De hertenrugfilet van het pièce is perfect gegaard en komt met pastinaak, rösti en eigen jus. Plus een bastilla (Marokkaanse gevulde koek) met hertenpeper. Erg lekker. Op het andere bord de catch of te day: kabeljauw. Goed gegaard – de witte vislamellen glijden moeiteloos van elkaar – en opgediend met linzen en vinaigrette van kappertjes en gerookte paling. Heerlijk. We drinken er mooie glazen viognier bij (Boisseyt). Tot slot sticky cake van peer, chocolade, pinda en miso-ijs.
Restaurant Tante Kee
Julianalaan 14
2159 LA Kaag
0252 544 206
www.kaag.nl
@tantekee.kaag
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Met het pontje, daarna parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.