Restaurant het Panbos

In het wandelgebied in de duinen van Katwijk aan Zee en Wassenaar betovert al jaren het chaletachtige Het Panbos van patron-cuisinier Joke van Rijn de bezoekers van deze vrij toegankelijke groene oase. Ooit was het een theehuis, tegenwoordig een volwaardig restaurant waar uitstekende kost wordt geserveerd. De chef werd opgeleid door Robert Kranenborg en kookt vooral met ingrediënten en producten uit de directe omgeving.

Steak tartaar kun je hier krijgen, bereid met eigeel kappertjes, augurk en sjalot, en een hoofdgerecht van schelvis met salsa van pancetta. Wij doen ‘t anders. Na de amuse van San Daniele ham met Taggische olijven (lekker hartig) kiezen we een klassieker: vitello tonnato. Van plakken kalfslende met kappertjes, parmezaan en saus van tonijn en ansjovis. Ook het pièce bevalt: malse, perfect à point gegaarde ossenhaas komt met crème van broccoli en rauw gesneden radicchio. Plus heerlijk ingekookte rundjus die aan tafel over het sappige vlees wordt geschonken. Naast glazen donkerrode Rhônewijn. Tot slot crème brûlée met een bolletje pistache-ijs.

Heerlijk adres.

 

Restaurant het Panbos
Wassenaarseweg 154
2223 LD Katwijk aan Zee
070-511 2595
www.hetpanbos.nl
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 10:00 uur.
Parkeerplaats op loopafstand.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Bistro Bord’o

Volgende
Volgende

Restaurant Tante Kee