Restaurant ‘t Ganzenest

Prachtige gerestaureerde zaak bij de Rijswijkse golfbaan. Van patron-cuisinier Erik Tas die hoopt het restaurant dat ooit van Harry Visbeen was – en van wie hij de naam ’t Ganzenest mocht hergebruiken – in de eredivisie te krijgen. Naar wat wij proeven, is hij daar al.
We beginnen met een opmerkelijke Noord-Macedonische chardonnay (Venec) bij welkomsthapjes als makreel met salsa verde, paling met ponzu, en garnalen met kimchi.

Gevolgd door kreeft met bloemkool, kropsla en augurk, en voor de tafelgenoot geplette rauwe langoustine met bergamot, bleekselderij, crème-fraîche en perle-kaviaar. Schoonheden van smaak en opmaak.

De sommelier schenkt nu Saint Péray (François Villard), een weelderige cuvee van marsanne- en roussannedruiven uit de Condrieu-streek, bij perfect gegaarde tarbot. Geserveerd met cantharellen, knolselderij en lardo di Colonnata. Wat een combinatie! Op het andere bord krokant gebakken kalfszwezerik met morieljes, peterselie en jus van sherry.

Het hoofdgerecht brengt mals gegaarde kwartel met aardpeer, ganzenlever en pancetta, naast super-sappig wagyuvlees met aubergine, prei en sambai, In het glas Italiaans rood uit Piemonte: Barbera d’Asti. Tot slot een soufflé van Sao Tomé chocolade met mandarijn. Klasse!

 

Restaurant ‘t Ganzenest
Delftweg 58a
2289 AL Rijswijk
070-307 7970
www.ganzenest.nl
@t_ganzenest
Woe. t/m zo geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.

        

Vorige
Vorige

Restaurant, Hotel & Spa. Savarin

Volgende
Volgende

Ross Lovell