De Ertepeller
Papendrechters Arjan Kuipers (chef-kok) en Mark van den Berg (gastheer) kozen de geuzennaam van hun dorp voor hun restaurant aan de Merwede. Afkomstig uit o.a. De Gieser Wildeman en De Hoefslag verrassen zij de Drechtstreek met een uitstekende keuken.
Na een amuse van hangop met verveine, paling, doperwtjes en bladzuring begint ons menu met Oosterscheldekreeft met rode curry, pinda, paksoi, taugé en asperge, Naast licht gepekelde en gerookte zalm met bloemkoolbereidingen en mperial kaviaar. Er wordt Coto de Gomariz (Ribeira) bij geschonken. Mooie smaken!
Daarna coquille met wagyu en pastinaak: prachtcombinatie. Met verder zwarte knoflook, tuinboon en truffel. En op het andere bord king crab, gegaard in prei, met muscatdruifjes, tijm en Hollandaisesaus. Bij Oostenrijkse sauvignon blanc (Skoff) met een mooi zuurtje.
Verrassend tweede tussengerecht: lauwwarme carpaccio met pastinaak, hazelnoot, bundelzwammen en aan tafel geschaafde truffel. En een glas rode Badische Spätburgunder (Frey). Daarna Anjou duif met mais, ras el hanout, havermout en sinaasappel. Naast zuiglambereidingen met patat, kaas en daslook. En tot slot een muëslidessert met een glas Moscatel. Topzaak!
De Ertepeller
Slobbengorsweg 149
3351 LH Papendrecht
078-303 2260
www.ertepeller.nl
@ertepeller
Ma. en di. gesloten, rest van de week diner vanaf 18:00 uur, zo. doorlopend geopend.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.