Restaurant Rotonde

Jord Coree (chef-kok), Birk Heijkants (sommelier) en Roy Lammers (gastheer) zijn de steunpilaren onder het nieuwe vega-restaurant Rotonde in Rotterdam. Zij bereiden en presenteren lokale groenten, van het land en uit de zee, granen, peulvruchten, fruit, paddenstoelen en nog veel meer. Dat levert bijzondere combinaties op en ingrediënten waar velen nog nooit van hebben gehoord én een glas natuurwijn dat tot nadenken aanzet omdat het zo ‘schoon’ is.

Een keuze: witlof met zwarte knoflook, mayonaise, sorghum-graan en flespompoen met paprika. En knolselderij met kidneyboon, mierikswortel en een tuile van biet en knoflook. Of palmkool met bloemkool, citrus en daslook.

Wij proeven schorseneer met aardappel, ui, pompoenpitten, shiitakes, prei met xo-saus van paddenstoelen. Aards en rond, veel smaak en textuur. Een gerecht van beukenzwam met ei, walnoot en miso krijgt het grootste applaus: verfijnd! We drinken er frisse en smakelijk biologische viognier bij uit de Pays d’Oc.

Tot slot een selectie van Nederlandse kazen, gevolgd door zoete desserts als peer met boekweit, karnemelk en vlierbloesem, en kweepeer met citrus, hazelnootcrumble en amandel.

Verrassend allemaal.

 

Restaurant Rotonde
Goudsesingel 230
3011 KE Rotterdam
0649 397 269
www.restaurantrotonde.nl
@restaurant_rotonde
Di. t/m vrij. geopend vanaf 16:00 uur, za. vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
À la carte.

 

 

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant Safir

Volgende
Volgende

River Bar